son kötülenen tanımları
-müslüman/#156673
genel istatistikler
toplam76
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +7
toplam -1

şalgam

    bir sebzedir. nerelerde kullanıldığı konusundaki cehaletimi sadece şalgam suyundan haberdar oluşum örtbas etmektedir.

    şalgam suyu ise acılı ve acısız olmak üzere iki çeşittir. acılısı ayrı acısızı ayrı güzeldir. içiniz içiriniz. kola'yı hak bile getirmemelidir bu memlekete. için yau..
    (19.01.2008 18:23)

mucit

    (bkz: icat)
    (bkz: buluş)

    keşif ile aynı şey olmayan şeyin meydana getiricisi.
    (19.01.2008 18:16)

moda

youtube a erişimin yasaklanması

    anlayamamış olduğumun yutub sitesinin engellenmesidir işte. hayır belki ordaki bazı vidyoları eğitim amaçlı kullanıcaktık kim ne biliyor anlamıyorum ki. yine ne oldu da engellediler o da yok meydanda..*
    (19.01.2008 18:14)

diyar ile ilgili istekler

    diyara girerken görünmezlik pelerini giyelim. yani öyle bi pelerin diktirsin bize diyar.
    (12.10.2007 22:14)

sinyatur teorisi

ebru sanatı

süleymaniye camii

    istanbul'un bana göre en büyük incisi olan camidir. hatta cami değil külliyedir.

    herkes istanbul deyince "sultanahmet" der, nedenmiş, mavi camiymiş. ben hiçbir şey anlamıyorum. süleymaniye bana çok daha anlamlı ve derin geliyor.

    bir de süleymaniye'nin yakınlarında olan ve aynı mimarın*ın yaptığı şehzade mehmet külliyesi vardır, süleymaniye baba, şehzade mehmet külliyesi oğuldur sanki.. istanbul'da en çok etkilendiğim iki camidir bunlar..
    (12.10.2007 22:09)

yalnız sen

    göksel baktagir'in 1998 yılında çıkardığı okyanustaki sesler-2(cananım) isimli albümündeki 9. bestesidir. bunu yanlış hatırlamıyorsam eskilerde çiğdem kırömeroğlu seslendirmişti.
    (12.10.2007 22:03)

bir tek sen

dini siyasete alet etmek

    insanları canının istediği gibi yönetebilmek için, onların hoşlandığı dil olan din konusunu sürekli kurçuklamalarıdır. biliyorlar ki bu ülkede çoğu insan müslüman ve dinini samimi olarak yaşamaya çalışanlar çoğunlukta. onların din konusunda hassas olacaklarını biliyorlar ve bunu bu insanları yönlendirmek veya kendi taraflarına çekmek için kullanıyorlar.

    müslüman olduklarını bile söylemeyen bu insanların bu davranışları, din temeline göre düşünmezsek insan haklarına göre bile yalancılık ve düzenbazlıktır. ama o aihm denilen insan hakları belirleyicileri neyin insan hakkı olup olmadığını bizden çok daha iyi* bildikleri için, bizim yöneticiler onların dediklerini önemserler, allah'ın, hadi onu da geçtim kendi kültürünün değerleri hiç önemli değildir.*
    (12.10.2007 21:55)

eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır

    bu konuda ziya paşa şöyle buyurmuştur.

    "bed asla necabet mi verir hiç üniforma
    zerdus palan ursak eşşek yine eşşektir"*
    (12.10.2007 21:50)

müslüman

    islam dinine girmiş kişiye müslüman denir. müslümanlar çeşit çeşittir. kimi kuralcılıkta aşırı olmanın bile bokunu çıkarırken, kimi kurallarından bile haberdar değildir. bu saydığım iki tip müslüman da neye niçin inandığını bilmeyen müslüman tipidir. yani müslüman değildir aslında*. çünkü anlamını kavramamıştır, kuran'da yazan "düşünme akletme" emirlerini yerine getirmemişlerdir. ama aşırıya gidenlerin dincilike, hiçbirşey bilmeyenlerin de müslüman olmamakla suçlanması doğru değildir.

    islamı bir de anlam bakımından yaşayanlar vardır. onlarda hem namaz oruç gibi ibadetleri görürüz hem de içki içmek, sigara kullanmak, çoğu zaman bazılarının özellikle öngördüğü gibi türbanlı olmamak, kişilik olarak baskın yapıya sahip olmak, belki çok konuşmak, belki kavgacı olmak, belki tepkili olmak gibi özellikleri de görürüz. bu insanların dillerinden allah kelimesi eksik olmaz. bunların müslüman olup olmadığına da allah karar verir ama, hepsinin birden müslüman olmamakla suçlanması doğru değildir.

    demek ki neymiş
    kepenek altında er yatarmış.
    (12.10.2007 21:47)

sözde ermeni soykırım yasası

    soylarını kırmış olsaydık bugün böyle bağırabilemeyeceklerdi denilecek olay. yalan yani. kuyruklu yalan. biz halkken bunu anlayabiliyoruz da, birileri siyasi iken hala dostluk vs kurmaya çalışıyor. pabucumun dostluğu bea.
    (12.10.2007 21:37)

that feeling you can only say what it is in french

    "oooooo mmmamamiiyaaaa" diyesimin geldiği cümle.. fransızcaya fransız kalmak böyle bir şey olsa gerek..
    (10.10.2007 01:01)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.